HALI GALI kompilacija svježih i divljih BG rok bendova

09 novembar 2019
Author :  

Nova muzička atrakcija jeste HALI GALI kompilacija mahom mladih beogradskih bendova koji donose neku novu svježinu i žestinu, njih devet je snimljeno na nosač zvuka a nastupiće redom noćas (do duboko u noć) na drugom po redu HALI GALI festivalu, u klubu Dragstor. Taj jednonoćni festival raspoređen na tri stejdža organizatori ironično nazivaju vašarom, aludirajući na miks kako kažu "ljute alternative i totalne komercijale", te srastanje muzičkih žanrova u rasponu od tehno i drugih setova elektronike do andergraund, post-rok, stoner ili već kakve rok muzike.

Serijalom atraktivnih, moderno snimljenih i koncipiranih video radova -koji kao da prizivaju zlatna vremena TV Beograda- skreću pažnju na svoje postojanje. U spotovima i propratnim intervjuima ponešto govore o sebi i svojim bendovima, ali ono što je u prvom planu svakako je oštrina, polet i intenzitet njihovih svirki, kao i umješna prodornost vizuelnog pristupa tokom ovih medijskog nastupa, ili bi bolje bilo reći galopa ka širem klubu/krugu pratilaca.

Preporučujemo da poslušate sve ove bendove, nove nade beogradskog ali i regionalnog rokenrola, od kojih smo do sada pisali nešto malo o bendu Šajzerbiterlemon, te opširnije hvalili (ako se ne varamo ovde najstariji) bend CRVI i njihov aktuelni album, a ovom prilikom predstavljamo i Proto tip i Johanbrauer, dakle sve sastave sa čudnim imenima, bučnim gitarama i začudnom rok energijom.

Kao bonus audio na YT kanalu Hali Gali postavljen je i singl grupe KOIKOI, o KOjoj ne znamo ama baš ništa osim da (takođe) zvuče žestoko, izvikujući u narodu odomaćene kletve umjesto stihova, kao šlag na tortu uspaljenih ritmova KOjI se u nekom trenutku uspavaju – samo da bi dozvolile drugom, ženskom vokalu da sve ponovo zakuva…

1661 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio