Eva Braun u zagrljaju ljubavi

15 februar 2022
Author :  

Sinoćnji koncert u beogradskom Domu omladine bio je prilika da dio fanova, kojih nije mali broj, nakon dužeg vremena uživo uživa u pjesmama bečejskog benda Eva Braun. Pored mnogih hitova koji su obilježili muziku prethodne, evo već skoro tri decenije, izveli su i najnoviji singl, premijerno predstavljen prošle sedmice.

“Ti si sve” je još jedna l(ij)epa ljubavna numera Gorana Vasovića, u stihovima direktna, najiskrenije romantična, sentimentalna ali odmjerena. Povrh toga orkestrirana i poletna, samo što ne poleti na krilima Ljubavi. Sadrži i stih “vrati me u osamdesete”, što naravno nije potrebno dodatno pojašnjavati. Šezdesete i osamdesete bile su i ostale inspiracija, za svaki relevantan pop sastav. Uostalom, posle tih, za mnoge mitskih osamdesetih, nije bilo previše velikih pop bendova: u suštini pored neprežaljenog Vlade Divljana i njegovog stars sastava, Eva Braun je vjerovatno najznačajniji, najvoljeniji i – najdugovječniji.

Kuriozitet je da su sinoć, na koncertu prepunom pozitivnih emocija i izvanrednih momenata koji su oduševili publiku, odali počast ključnom Idolu. Zbog toga smo, pored aktuelne pjesme, okačili i amaterski snimak jednog od prisutnih, kao dokument koliko dobra bješe svirka, koliko srčane bile su reakcije obožavatelja/ki, naprosto atmosfera koju se samo poželjeti može na koncertima, u manjim salama. Poželimo da ih bude puno više ove godine, a već je u najavi sledeći singl, najvjerovatnije stiže do ljeta, ali na žalost novi album nećemo dočekati jer nije ni planiran.

936 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio