NA PRVO SLUŠANJE: ElSea - Grol & Road Ahead

05 maj 2020
Author :  

Sa samo 17 godina ElSea - inače cura iz Pule - unosi dašak svježine i hiper modernosti na regionalnu muzičku scenu, sve sa asocijacijama koje variraju od Bili Ajliš pa sve do nordijskih joj preteča, kantautorki sa dražesnim glasovima, a zamišljene veze se nižu dalje u rasponu od supersenzitivnosti Stine Nordenstam do čudne eksperimentalnosti Bjork (u cvatu mladosti)…

Djetinjast u dubini, eteričan na površini, ovaj vedrinom i bogatom maštom ispunjen alternativni pop zasijao je punim sjajem već u prvom singlu - “Road Ahead”. U toj su joj pjesmi pripomogli iskusni “dečki” – Edi Cukerić na akustičnoj gitari, ujedno koaranžer i koproducent, te Konrad Mulvaj zadužen za sint i semplove. Ključni saradnik Lane Crnogorčić, kako joj je pravo ime i prezime, njezin je otac Branko - zvani Blackhill. U njegovom istoimenom studiju nastale su obje numere za koje je muziku i tekst pisala kao jutarnja rosa mlada muzičarka, s neobičnim vokalom i nimalo običnom sklonošću ka istraživanju i igri u pop muzici.

Ne bismo je (pre)više hvalili, ali ne možemo ne primjetiti da kad vam instrumente svira Mali patuljak (Little Gnome), kao u sledećoj pjesmi, a snimate i miksate u studijskom prostoru koji je nazvan CrnoBrdo, šanse da vaša muzika ne bude drugačija, da ne kažemo uvrnutija, su minimalne. Treba li isticati kako je “Grol”, njen drugi i aktuelni singl podjednako prijatan i privlačan u svojoj začudnosti? Ako vam se dopada potražite mono verziju iste, kao i instrumental na ElSea bandcamp stranici.

1578 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio