Print this page

2Cellos udarili čelima o durmitorsko stijenje

19 mart 2017
Author :  

Nesuvisli režiserski potezi uzbunjuju oči a nepravilni pokreti kamere udaraju u čelo gledatelja prinuđenog da istrpi još jednu patetičnu verziju filmske teme sa novog albuma slavnog dvojca iz Hrvatske. Džaba spektakularna, nedirnuta ljepota Durmitora, ambijentalna draž drugih kadrova snimljenih u Crnoj Gori, uzalud je i grandiozan monjument poput pulske Arene kad jedva da možemo dočekati završnu scenu njinog najnovijeg spota.

Ispravite me ako griješim ali muzika ne pomaže, nego su se 2Cellos dobrano zaigrali na krilima bjelosvjetske slave, donedavno praveći visoko producirane a kvalitetne i dopadljive spotove, a već nekoliko puta prikazujući pretenciozne vizuelne uradke - za kompozicije čije instrumentalne obrade ne funkcionišu ni sa Londonskim simfonijskim orkestrom. Iz ove (sporedne) Zimerove kompozicije (iz znamenite filmčine Ridlija Skota) izbacili su ženski vokal bez kojeg, prosto rečeno, ne ide... Otišli su daleko, popeli se na vrh durmitorskih masiva, ali nije pomoglo, jer je slika promašenija od tona (figurativno, naravno), tačnije od izbora ovakve melodije.

A šta su inače simpatični momci mogli očekivati od tipa čije je umjetničko ime  - Keky! Aleksandar Kerekeš, imenovani fotograf i direktor fotografije, na korak do kič folk estetike kojom se "uspješno koristi u narodnjačkim krugovima", ruinirao je njihov aktuelni video klip do granice negledljivosti. Ni žal ne ostaje, da je moglo da bude bolje, jer zaborav stigne brže-bolje, bolje čim prije nego li kasnije. Ako uopšte izdržite do kraja...

3617 Views
Novak Govedarica

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Latest from Novak Govedarica