Print this page

Ponovljen poziv za vizuelne umjetnike u CG na temu korupcije

03 maj 2017
Author :  

Javni poziv za grafičke dizajnere, likovne umjetnike, strip autore, fotografe, arhitekte i posebno studente vizuelnih umjetnosti sa teritorije Crne Gore da prilože autorske radove na temu KORUPCIJE, polazeći prvenstveno od istraženih slučajeva koruptivne prakse u opštini Budva, biće otvoren do 15. maja

Autorski radovi se mogu slati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., a odabrani će biti izloženi na bilbordima u Budvi, nakon čega postaju stalni eksponati u virtuelnom Muzeju korupcije.

Projekat MUZEJ KORUPCIJE polazi od ideje o umjetnosti kao alata za socijalne promjene koji provocira antikoruptivnu svijest kod građana, s ciljem da afirmiše čojstvo – odbranu drugog od sebe – kao skrajnutu vrijednost u crnogorskom društvu.

Žiri u sastavu prof. Katarina Švabić, akademska slikarka , Mirela Čormaković, istoričarka umjetnosti, i Goran Denić, akademski vajar i art direktor projekta, zadržava pravo da angažuje umjetnike koji bi, pro bono, odgovorili na zadatu temu, ako ne stigne dovoljno radova koji zadovoljavaju estetske, ali i moralne kriterijume.

Tokom 12, 13 i 14. maja biće organizovane stručne radionice u selu Čelobrdo iznad Sv. Stefana za studente vizuelnih umjetnosti. Svečano otvaranje izložbe MUZEJ KORUPCIJE u Budvi biće priređeno 18. maja, na Dan muzeja.

Detalje o tehničkim propozicijama Javnog poziva možete pronaći na facebook stranici projekta: https://www.facebook.com/pg/museumofcorruption.net

Projekat MUZEJ KORUPCIJE realizuje NVO Za druga iz Petrovca u saradnji sa NVO Agora iz Budve, a podržao ga je Centar za građansko obrazovanje iz Podgorice kroz program “Misli lokalno – djeluj lokalno! – Borba protiv korupcije na lokalnom nivou”, koji CGO vodi sa partnerima NVO Bonum, NVO Inkubator i NVO CIN, i finansiran je od strane Delegacije EU u Crnoj Gori.

1647 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Latest from Urednik