Print this page

Dejvidu Bouviju u čast

09 jun 2016
Author :  

U čast početkom godine preminulog velikana rok kulture, diljem regiona mu je odata počast, pozicionirajući bivšu Jugoslaviju kao jednu od ključnih destinacija u kojoj su bili i ostali glasni fanovi njegovog lika, ili bolje rečeno likova, i antologijskog djela zaključno sa neponovljivim muzičkim spomenikom, albumom "Blackstar".

U Beogradu je priređena izložba posvećena Bouviju na kojoj su izložene fotografije Brajana Rašića, koji je imao pristup koncertima najvećih, između ostalih i Stonsima, a bio je Dejvidov zvanični fotograf. "Belgrade to Bowie" trajaće sve do 21. avgusta u zgradi Jugoslovenske kinoteke.

Samo nekoliko sedmica ranije u Zagrebu je osvanula Bouvijeva bista, kao dio studentskog parka ispunjenog rok figurama Hendriksa, Lenona, Nika Kejva i drugih ranije postavljenih spomenika.

Skoro istovremeno, u Sarajevu je pripreman najveći mural na svijetu na kojem su prikazana tek neka lica  mnogostrukog, multitalentovanog umjetnika. Kao da se cijela negdašnja Jugoslavije sagla i poklonila sjeni popkulturne ikone. Pokazalo se i jednog od najznačajnijih artista XX a isto toliko i XXI vijeka.

Amen.

1198 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Latest from Urednik