Print this page

Žarko Jovanovski večeras u Nikšiću predstavlja svoj strip "Mrakci"

07 septembar 2018
Author :  

Jedan od najizrazitijih predstavnika slam poezije, strip crtač, muzičar, rječju: svestran, a zapravo ne toliko običan kao obični svestrani umjetnici, Žarko Jovanovski nam dolazi u Crnu Goru da predstavi svoj strip “Mrakci” i uvede publiku u svoju poeziju, a na koji način – to tek ostaje da vidimo. Već smo izdaleka upoznati s njegovim “Petoknjižjem” u kom je razgradio današnjicu ironično, stavljajući kraj svijeta u fokus, i to ne kraj koji se predviđa, već kraj kome prisustvujemo svakoga dana. Njegova životna priča je dokumentovana u filmu “Neuspješan skroz” autorke Ljiljane Šišmanović.

Strip „Mrakci“ je koncept koji se sveo na 'glas', a ne na sliku, pa je jedno djelo na ivici žanrova, samim tim i fascinantnije. Pogled unutar mračnog svijeta iz kog se sve vidi, a u koji se ne može prodrijeti alegorijska je priča o bespomoćnima koji znaju, i moćnima koji nikad neće saznati.

Računamo na to da će moderatorka Marija Krivokapić učiniti predstavljanje još zanimljivijim, a da bi se uvjerili to, pođite večeras u kultni Blues Brothers Bar u Nikšiću. Početak je zakazan za 20 časova.

Mrakci.jpg

Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Latest from Urednik