Novi spot benda The War On Drugs - jednostavna priča o komplikovanom oporavku

14 jun 2017
Author :  

Nakon prošlog albuma, na kome je u fokusu bio prekid veze, umiranje ljubavi, depresija i utapanje u očaj, dominacija čemera iz kog se izlaz teško nazire, došla je nova faza u stvaralačkom (pretpostavićemo i životnom) smislu za bend The War On Drugs, tačnije centralnog čovjeka benda. Nije to prvi slučaj da se cjelokupna životna priča muzičara reflektuje kroz pjesmu (ili pjesme), pa se u tom smislu baš rijetko mogu odvojiti lirski subjekat i autor.

Ako idemo tom logikom, Adam Granduciel se oporavlja. Već je prvim singlom, „Thinking of a Place“ s nadolazećeg albuma „A Deeper Understanding“ pokazao da se u njemu rodila volja, neki entuzijazam kome smo se svi, onako ljudski, nadali. Ta volja nije ubila njegovu moć da održi svoju pjesmu na nivou prošlog albuma, naprotiv. „Thinking of a Place“ je bila meditativna, dok je „Holding on“ u potpunosti ona koja pokreće s mrtve tačke. Gitarski bogato razdragana, uz sintove koji povlače na gore, ka ustajanju, i u skladu su s željom da se prošlost gurne u stranu na račun svega što je sada, i svega što može biti sjutra.

Sada se pojavio i spot, toliko jednostavan, da ni u jednom trenutku ne skreće pažnju s onoga što svira. Čovjek koji je bio na pragu da odustane, biva pokrenut asocijativnom metodom (misteriozni bijeli konj, živahan i predivan) i slijedi koračanje, susreti, osmijesi, a onda i povratak na mjesto velike sreće i najsnažnije uspomene. Ljepota na kraju bude u onom malo, koje do kraja priče postane najviše moguće.

Magija prvog singla je ostala nedostižna, ali i ovom pjesmom opravdavaju svoju kandidaturu za album godine. A to ćemo znati krajem avgusta.

601 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio