Singl sedmice potpisuje Gatuzo

04 jun 2017
Author :  

Štapin dinamita čiji fitilj ubrzano sagorijeva metaforički oslikava silinu, žudnju, žestinu kojom odzvanja i odjekuje novi singl grupe Gatuzo u proširenom sastavu. Naime, i ranije ubitačnom dvojcu (Damir Šiljo Trkulja i Goran Martinjak) koji je oduševljavao svojom kompaktnom energijom pridružili su se Jakov Kolega na basu i Stipe Mađor Božinović na trubi koji su proširili i značajno obogatili zvučnu sliku benda.

“Ima li te?” je aranžmanski raskošan, slojevit singl sa petog albuma u nastajanju koji postavlja pitanja direktno gospodinu Bogu, a samo postavljanje jeste odgovor  na stanje u kojem se naše društvo, u užem smislu, odnosno matera naša Zemlja, u globalu, nalazi. O tom postanju, krivom srastanju, poretku stvari koje su, ne lažimo se više, odavno otišle dođavola ključno pitanje je upravo ima li Nade (za sve nas)?

Jačina instrumentalne argumentacije a odsustvo prepotencije iliti pretencioznosti, iako je u pitanju tako velika zapitanost, čini ovu pjesmu izuzetnom. Njena potrebita ambicioznost kulminira u zauzdanim gitarskim solažama u kojima se sažima božansko i zemaljsko, kao u blagim munjama, a sve vrijeme je oplemenjena trubačkim bravurama koje pjesmi daju toplinu, te suptilno izražavaju emocionalnu dubinu teme koja, ionako, ponire u suštinu.

Novak Govedarica

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio