Povratak Dece loših muzičara

17 april 2017
Author :  

Mnogo godina čekana najava za novi album beogradskog benda Deca loših muzičara ispunila je očekivanja, jer je singl “Ludi pas korupcija” pun pozitivne fankoidne energije, njihovog poznatog nadrealističkog "ludila" u stihovima, a zagrebemo li ispod površine to je čak i angažovana pjesma sa stamenim stavom! Takođe, poetske slike su zrelije, odnosno i dalje indirektne poruke u tekstu na specifičan način su konkretnije, mnogo preciznije nego ranije.

Aranžman sadrži tipično srbijanski začin - drombulje, pa je prva i poželjna asocijacija na muziku iz klasika “Ko to tamo peva”, čiji se zvuk savršeno uklopio u ska ritam podržan sjajnom soulful duvačkom sekcijom. Električna gitara već na samom početku uspostavlja konekciju, pa nastavlja s periodičnom “rafalnim paljbom” u prepoznatljivom stilu, sa pjesmama kojima su DLM postali poznati, banuvši na rok scenu početkom devedesetih, i snimivši do sada četiri albuma, od kojih su prva dva baš dobra.

Neko drugo je vrijeme, vidjećemo da li će ovo biti veliki hit kao “Dobar Dan!”, “Prolećni dan”, “Zeka”, “Vlade Divac” ili “Ubiše Pabla”, ali nema sumnje da to pjesma svojim kvalitetom i svježinom zaslužuje. U izmijenjenoj postavi, sa novim pjevačem Nenadom Petrovićem, uveliko rade na petom albumu - snimljeno je više od polovine planiranih pjesama - koji će očigledno imati šta da ponudi, ne samo vjernim fanovima koji su strpljivo čekali evo duže od 12 godina.

Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio