Pismo Springstina najavljuje novi album sa E Street Bendom

10 septembar 2020
Author :  

Ne samo da ćemo 23. oktobra čuti novi album Brusa Springstina, već će to biti album u cijelosti snimljen sa E Street Bendom, nastao u samo pet dana zajedničke svirke veterana rokenrola koji se još uvijek, očigledno, dobro drže.

Ukupno 12 pjesama snimljeno je uživo u Bossovom kućnom studiju u Nju Džersiju, koji se nazire na fotografijama i kadrovima iz spota za naslovnu numeru . “Letter to You” je klasična, energična pjesma Springstina i njegove legendarne muzičke trupe, zvukom i dinamikom priziva neke njine klasike iz prošlog stoljeća, a to možda nije za čuđenje jer će se na istoimenom albumu naći devet novih, kao i tri pjesme izvorno napisane još ranih sedamdesetih godina. To su “Janey Needs a Shooter,” “If I Was the Priest” i “Song for Orphans”, čiji su nazivi moguće poznati najvatrenijim fanovima.

Springstin je prošle godine snimio više nego dobar album “Western Stars” pa su se samo najzagriženiji obožavaoci nadali iznenađenju ove godine, u vidu singla ili nekakvnog reizdanja kad koncerata nema na pomolu, ali su dani pandemije bili inspirativni i za Brusa, kao i za mnoge njegove kolege i koleginice. Sve je počelo prošle godine: negdje sredinom 2019. Skorsezeu se požalio kako sedam godina nije komponovao pjesmu imajući na umu bend, a onda je inspiracija za grupu prosto “potekla”…

Ne zbog stare slave, nego zbog ovako ubjedljive najave i nespornog kreativnog zenita u kome se još uvijek nalazi, Springstinovo muzičko pismo uvrstićemo u albume koje s nestrpljenjem čekamo do kraja godine - listu koju ćemo objaviti u narednim danima.

65 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio