Dvije nove pjesme Nine Romić (video)

15 jul 2020
Author :  
Foto: Ivana Kujundžić

Nina Romić napisala je novu pjesmu koja inspiriše i opominje, sa vjerom u snagu i mogućnosti svakog čovjeka – šteta samo što kod mnogih ostanu nespoznate. Poznata je to priča kojoj svjedoče oni hrabriji i odvažniji, u koje bismo svakako ubrojali renomiranu autorku koja uživa veliki ugled među kolegama i koleginicama, ne samo zbog svoje muzike, nego i angažmana oko promocije i organizacije koncertnih nastupa drugih muzičara iz cijele regije.

U akustičnoj, fino kalibriranoj tj. aranžiranoj svirci pomagla joj je u poslednje vrijeme stalna saradnica, Jelena Galić, i to na lokaciji koja odlično paše stihovima i stilskim figurama iz pjesme "Oduvijek i zauvijek", toliko da možemo zamisliti potok koji žubori u daljini... Ptičice su već tu, kako čujemo, u blizini.

"Maloj ptici" je naslov druge autorske pjesme koja je u ovih nekoliko dana predstavila kantautorka koja polako priprema sledeći solo album, prvi posle odlično prihvaćenog i primijećenog “Sloboda”, koji smo svojevremeno uvrstili u pet najboljih regionalnih izdanja. Ako je suditi po ovim dvjema pjesmama, ali i zajedničkom singlu koji je nastao u saradnji sa frontmenom kultnog benda Rebel Star, u kome Nina silazi u tamu sopstvene nutrine tješeći sebe i slušaoce nazivom numere “Dobrodošla u mrak”, to su pjesme manje-više karakteristične poetike, pa čak i metaforike, te neće biti previše iznenađenja za poštovaoce njene muzike. Na kvalitet smo već odavno navikli…

175 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio