The Rolling Stones objavili karantinski audio ( i video)

23 april 2020
Author :  

“Living In A Ghost Town” je novi singl mnogima najdražih rok metuzalema, snimljen za njihov ko zna koji studijski album u nastajanju. Budući da ovi stihovi, inače snimljeni još prije godinu dana, u vanrednoj situaciji koju svi zajedno proživljavamo mogu da se čitaju u sasvim drugom ključu, cijela pjesma dobija drugačiju simboliku. To je i razlog što je Ričards nagovorio Džegera da je "upeglaju" u izolaciji i objave ranije… Ko god se dosjetio, te požurio, uspio je u svom naumu - poklopilo se vrlo dobro sa datim okolnostima, pa pjesma vjerovatno zvuči bolje nego što bi zvučala da je objavljena u "regularnim" okolnostima.

Mik ne samo da pjeva, kao dasa u najboljim godinama, već svira i gitaru i usnu harmoniku (majstorski), Kit i Ron svaki svoju gitaru, Čarli je naravno za bubnjevima, a Deril (Džons - praktično član The Rolling Stones već više decenija kome to do danas nismo priznali) svira bas kako on to umije. Met Kliford je bio zadužen za duvače i klavijature...

Ima tu i rokenrola i seksipila (pod stare dana), i sasvim dovoljno elana, i vrsnih a kratkih solo dionica, produkcija je na zavidnom nivou, a u određenom strateškom momentu i rege/dab primjesa. Iznenađenje je zezanje sa autotjunom, ako se ne varamo prvi put u njihovom slučaju. Vidjećemo da li će biti još iznenađenja na albumu čiji  datum izlaska nije još potvrđen.

Dok čekamo da izađemo iz kolektivnog karantina jasno je da će ovo biti još jedan hit neuništivog benda, bez obzira na sve moguće zamjerke.

163 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio