Nora Džons i Džef Tvidi snimili pjesmu zajedno

14 mart 2020
Author :  

Nora Džons najavila je svoje sledeće studijsko izdanje, "Pick Me Up Off the Floor”, skupa sa Džefom Tvidijem, sa kojim je započela saradnju prije godinu dana, na svom prethodnom kratkom albumu, odnosno proširenom EP izdanju “Begin Again”. Ponovo su zajedno, u društvu Spensera Tvidija za bubnjevima; Nora svira klavir i naravno pjeva, a Džef se pobrinuo za električnu, akustičnu i bas gitaru. Rezultat je veoma prijatna, dvostruka šarmantna numera koja (o)diše posebnom toplinom što je zapravo karakteristika autorkine kvalitetom ujednačene diskografije u kojoj se elegantno okušala kako u vokal džez tako i u alt. pop muzici.

“I'm Alive” je još jedan prefinjen singl, govori o ženi koja se osjeća koliko-toliko živom, iako sputana i utišana od strane muškarca koji njezinim životom dominira – i čini da se osjeća manje živom nego što bi trebalo. Trebalo bi pažljivije čuti glas kantautorke koja govori i u ime drugih žena u sličnim situacijama i stanjima, ali i svaku od instrumentalnih dionica koje su kombinacija elemenata džez, rok, pop i alt. kantri muzike, provučenih kroz produkcioni filter frontmena grupe Wilco.

Album na kome će se naći ukupno 11 numera najavljen je za početak maja, a nova pjesma je prva od dvije koju pomenuti dvojac potpisuje zajedno; prati je prigodan video, insistirajući upravo na toplini zvuka i izraza, vizuelno transponovanoj u atmosferu jedne kućne žurke.

198 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio