Print this page

SINGL SEDMICE: Projekt - Daj

16 februar 2020
Author :  

Fanfare ugasle ljubavi raskošno bruje u ovoj troipominutnoj, bezobraznoj, necenzurisanoj pop pjesmi – jer postoji i ona druga verzija, sa alternacijom za noseće stihove “Ma dala si sve od sebe/ stvarno neka te to ne jebe”!

Ubitačan bubanj služi kao kormilo za zanosnu, razdraganu melodiju, te kao snažna protivteža bogato orkestriranim gudačkim i duvačkim dionicama što streme da song o prestanku jednog ljubavnog odnosa učine većim od života. Taj stilski zamah promišljeno pojačava tragizam lirskog trenutka, ako ga sagledavamo iz perspektive žene koja biva ostavljena, dok muški subjek(a)t – iz svog subjektivnog ugla – prosto poleti na krilima slobode ne obazirući se na ono što je slomljeno. Možemo samo da slutimo kako se dotična Ljubav (s)lomila, a i ne moramo, jer nazad nema pa nema – GOTOVO JE SVE!

Vrhunska svirka i aranžman, produkcija na nivou, na muziku koju zajedno potpisuju Vedran Vučković, Andrija Zrinski i Filip Goleš, dok je tekst samostalno sročio Zrinski. Riječ je o iskusnim muzičarima iz Rijeke koji su svoj ambiciozan muzički projek(a)t nazvali prosto – Projekt. Ispostavilo se da izbor imena sastava nije najbolji, posebno ako znamo da postoji nekakav turbopop-folk Projekat band iz susjedne Srbije, tj. NE ZNAMO nego nam Jutjub uporno isti podmeće (kao "muda za bubrege").

Pravi Projekt se ranije predstavio singlovima “Zaustavi vrijeme” i “10DODeset” koji zvuče dosta drugačije, kao klasičnije ljubavne pjesme od kojih se ne bi dalo očekivati da će njihovi tvorci napisati ovako opasan, izravan i ironičan singl. Što čini da podesimo radare i preusmjerimo ih u pravcu benda, ok ne nekog banalnog benda nego vrsne grupe muzičara pod imenom koje se teško pamti, ali koji imaju "onu jednu" vraški (alternativno: jebeno) dobru pop pjesmu u kojoj gotovo je. Sve.

235 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Latest from Urednik