NA PRVO SLUŠANJE: The Red Roosters - You Can't Keep A Good Man Down

19 april 2019
Author :  

Izvorni blues, rock, pa čak i garažni rock čine amalgam zvukova kojim bend iz Osijeka na prvo slušanje pridobija ljubitelje svih pobrojanih, kao i srodnih žanrova i podžanrova. Energični, simpatični sastav The Red Roosters svoj novi singl, pod arhetipskim naslovom „You Can't Keep A Good Man Down“, najavljuje kao pjesmu u izvornom rock'n'roll stilu “koja govori o ustrajnosti i neodustajanju unatoč svim preprekama”. Cijela je numera snimljena tokom jedne večeri a završena u samo svitanje, pa možda zbog toga pršti od ponosa, spontanosti i disciplinovane, pa još pri tome bluzirane žestine.

 Autor je Ljudevit Laušin, inače vokalista i gitarista benda za koji ranije u redakciji nismo čuli, što i jeste i nije čudno jer su osnovani još 2004., dakle mnogo prije Stereo Art magazina, a 2009. godine su osvojili titulu perspektivnog mladog benda u Hrvatskoj. Čini nam se da ćemo o njima tek slušati narednih godina i da imaju što ponuditi fanovima modernog retro (recimo to tako) rock and rolla. Ostali članovi benda su basista Marijan Gašparović, gitarista Josip Horvat i bubnjar Luka Kolak. Prethodni singl “Send Her Back”, takođe sa retro štihom, datira iz daleke 2013. godine, a njime su se probili i na inostrane kompilacije. U međuvremenu su se kalili na svirkama uživo po londonskim klubovima, između ostalih nastupivši jednom prilikom prije benda Alabama 3.

Poslušajte i uživajte njihov (ako se ne varamo) drugi oficijelni singl, usput pogledajte prateći video spot, koji je istina imao još više potencijala nego što to na kraju možemo vidjeti. Srećom, u muzičkom smislu kao da se njihov potencijal razvio tj. sazrio u cijelosti, a nadamo se da ćemo se uskoro u to uvjeriti na stilski raznolikom debi albumu, kako ga sami opisuju, koji planiraju da objave do kraja ove godine. Izgleda da je vrijeme da ovi pijevci napokon iskorače iz klupskih na neke veće pozornice.

 

Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio