SINGL SEDMICE (I): Light Under The Black Mountain - "Wake up the flame"

19 februar 2019
Author :  
Foto: Zorislav Knežević

Iz Kotora nam stiže izuzetan blues rock zvuk. Ozbiljna je to svirka, kompleksna, slojevita, kao da unutar jedne pjesme živi još nekoliko odlomaka iz drugih, što nam obećava poprilično dobar album. Light Under The Black Mountain se ne mogu osloboditi uticaja najboljeg doba kad je u pitanju ovaj žanr, ali to ih ne pripisuje nikome, budući da su izdigli svirku na viši nivo, razigrani su u pravom smislu te riječi, posebice tamo na prelazima iz jednog u drugi atmosferični tok, tako diskretno da nam ne naruši fokusiranost. Slivanje gitare i bas linije niz stabilan ritam, a zatim njihova sparingovanja nakon prvog refrena, te harmoničnost koja pomalo razbije žustrinu, na kratko, sve su to odvojena slušalačka življenja unutar petominutne audio drame.

Dugi instrumentalni boj koji se realizuje u šapat je mala metaforička pobjeda pribranosti nad silinom. Silan je i vokal, sav u skladu s ostatkom benda; prodoran, ali ne dreči iznad sopstvenih mogućnosti. Razgovjetan, ali ipak sva ta bogata muzička predstava pomalo pojede tekst, pa ostanu ključne riječi koje same sebe preslažu u svakom novom preslušavanju, i negdje to može biti propust, no u ovom se slučaju smisao sam nazire, svevremenska borba čovjeka sa samim sobom, a onda i s ostatkom svijeta, s tim što optimizam i vjera u sebe, u moćnu iskru koja će osvijetliti put, pomalo himnično zvuče u njihovoj verziji.

„Wake up the flame“, sjajna pjesma autorskog dvojca Đuranović – Samardžić, drugi je singl s albuma "Light Under the Black Mountain" koji očekujemo krajem maja.

295 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio