SINGL SEDMICE: Klinika Denisa Kataneca - Rode

18 novembar 2018
Author :  

Kamernu, akustičnu atmosferu začudnog EP izdanja, nazvanog “Nikta Zorja”, Klinika Denisa Kataneca odnosno mastermind benda Katanec, imenom Denis, zamijenio je soničnom ekspresivnošću i intenzivnošću singla koji najavljuje novi, dugosvirajući a ne kratki album. Nova pjesma zagrebačkog kantautora ima pun bendovski zvuk, postepeno se uvodi ritam sekciju da bi se nakon prve minute zahuktavala prema kraju, u finalu se odmetnuvši u efikasan gitarski solo.

Pored autora bend čine gitarista Branimir Norac, basista Karlo Cmrk i bubnjar Vinko Vujec, a gostujući vokal je Martina Burulić koju poznajemo iz sastava Tyger Lamb, koji je ove godine objavio zapažen debi.

Prethodno izdanje Klinike se može učiniti jagnjetom u odnosu na planirani "prvi pravi"album, koji će ako je suditi po prvom singlu na se navući mnogo opasnije i razbarušenije ruho. Unutra se odvija prava drama u nepuna četiri minuta, a ključni stihovi "Vjeruješ li, vjerujem, ponekad ti vjerujem" otvoreni su za personalna tumačenja.

Valja se naviknuti na karakteristični, za neke slušaoce možda iritantni, takoreći “helijumski” glas frontmena kao i njegov (poseban) poetski iskaz, kako bi se doprlo do srži ove opore, ali slojevite i opčinjavajuće pjesme. Dajte još šansu i zavrtite je nekoliko puta, pa će se vrata percepcije u nekom trenutku i otvoriti, na obostranu radost, jer Denisove pjesme uvijek zahtijevaju aktivnog slušaoca čija će se posvećenost isplatiti.

Tim više jer je njegov autorski, a moglo bi se reći i interpretatorski senzibilitet, jedna od originalnijih pojava na nezavisnoj regionalnoj sceni.

730 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio