Print this page

Neodoljiva Kejt Blančet u novom filmu Ričarda Linklejtera

12 maj 2019
Author :  

Kejt Blančet briljira u novoj komediji Ričarda Linklejtera, a to možemo tvrditi i prije no smo je vidjeli, na osnovu drugog po redu trejlera u kom je jasnije zašto je Bernardet, glavna junakinja, uspješna arhitektica i majka, mada ne i komšinica (kako se da primjetiti), iznenada nestala tj. pobjegla na Antarktik!

Jedan od vodećih američkih režisera film je bazirao na istoimenoj knjizi, inače bestseleru “Where'd You Go, Bernadette”, a neočekivani događaji, likovi i stilizacija čak asociraju na Linklejterovog kolegu Vesa Andersona - ili je to samo prvopotezna percepcija bazirana na ovih nekoliko inserata na osnovu kojih zaključujemo da bi se i pomenuti, mnogima omiljeni režiser vrlo dobro snašao te vjerovatno još više poigrao sa istim predloškom. U svakom slučaju, čini se da je u pitanju neobično šarmantna komedija karaktera (ako pomenemo da je Bernardet agorafobična biće vam jasnije zašto se tako često skriva iza tamnih naočala), u čiju se manu gledalac odmah zaljubljuje, i naravno komedija (neočekivane) situacije… Istina, nije se teško zaljubiti u lik koji tumači jedna od najboljih, ali i najljepših glumica generacije (ako ne i današnjice), a takođe i u uvijek fino nijansirani humor autora- reditelja koji potpisuje antologijske filmove kao što su trilogija "Prije svitanja/sumraka/ponoći" i "Odrastanje" (Boyhood).

Ako se osvrnemo na Linklejterov (po mnogo čemu impresivan) opus, uočavamo da je humor, počev od kultnog "Slacker"-a, izražajno sredstvo koje suptilno koristi u skoro svim svojim filmovima, a da ne pominjemo klasična žanrovska ostvarenja odnosno veoma uspješne komedije “Škola roka” i “O tome ti pričam” (nezgrapan distributerski “prevod” za “Everybody Wants Some!!”). Njegov poslednji film “Ponovno okupljanje” (Last Flag Flaying) bio je, pak, potpuno nezapažen, iako je okupio uglednu glumačku ekipu, ali preduslovi da se to desi sa novim filmom praktično ne postoje. Svi sastojci za inteligentnu, neobičnu i neodoljivu komediju koja postavlja neka suštastvena pitanja (o životu, i svemu), su tu – pogledajte trejler i uvjerite se se zašto je ovo film koja jedva čekamo da pogledamo.

1292 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Latest from Urednik