On Tour i Baobab su nova pojačanja SeaRock festivala

28 februar 2018
Author :  

Najave za festivalsko ljeto se ovih dana nižu nevjerovatnom brzinom. Malo nakon što su objavili da će u Kotoru nastupiti Mark Kozelek sa svojim bendom Sun Kil Moon, organizatori SeaRock festivala su dodali još dva imena na popis izvođača.

Jedan je beogradski trio On Tour čiji je prošlogodišnji album “Don’t it make you want to go home” uspio da svojom smirenošću uznemiri i slobodnu slušalačku javnost i one koji su zarobljeni u svom fanatizmu slagali liste u posljednjoj dvanaestini godine. Ovaj bend je redefinisao žustru svirku, pa silina ne počiva u agresivnim solo dionicama na gitari, niti u prekoračenjima u okviru ritam sekcije, već u emotivnosti koja izranja iz dvoglasja, iz svake izgovorene riječi, iz svih instrumentalnih meditacija na čijim temeljima neizgovoreno postaje nova informacija. Ljetnja pozornica u Kotoru je savršeno mjesto za takvu senzitivnu muzičku predstavu.

I bend Baobab je imao sjajnu godinu. Album „Naše vreme“ je zbirka misli i rifova, osjetljivih odgovora na neosjetljivu stvarnost, otpora i bunta, a na kraju (ili početku)i ljubavi koja nije uslovljena, već istinski otvorena i neprečišćena. Sjajna svirka koja se kreće od sirovosti do potpune smirenosti, usna harmonika na osjetljivim lebdenjima u prostoru staloženih osjećanja, i glas Miša Petrovića koji čak i osudu uspije da ublaži do crte na kojoj bespomoćnost i snaga smjenjuju uloge, samo su neke od prepoznatljivih tačaka Baobaba.

I jedan i drugi bend, kao i prvonajavljeni Sun Kil Moon, će prvi put nastupati u Crnoj Gori. Idealna prilika da pozdravimo njihovo debitovanje će i ove godine biti besplatna i samim tim dostupna svima. SeaRock festival je zakazan za 20. i 21. jul.

489 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio